dimarts, 8 de novembre del 2011

Que les TRUFES no ens embafin!

Hi ha moltes receptes de trufes, però les més bones que he provat són, sens dubte, les més senzilles: sense sucre, ni mantega, ni licors... i és que sovint en la simplicitat es troba el gust!


Ingredients

- Xocolata negra
- Nata líquida
- Fideus de xocolata

Pel que fa a les quantitats: les proporcions de nata i xocolata han de ser iguals, per exemple: si poseu 200 gr de xocolata, heu de fer el mateix amb la nata.

Elaboració

Talleu la rajola de xocolata a trossets i foneu-la al bany maria. Un cop desfeta, hi afegiu la nata i ho barregeu tot fins que quedi un líquid uniforme. Deixeu refredar la mescla i quan ja no estigui calenta la poseu al congelador. El temps d'espera dependrà de la potència de cada congelador però ha de quedar amb una textura una mica més dura que un gelat (la densitat adequada per poder fer boles sense que se us desfacin). Un cop congelada, agafeu la massa i podeu començar a fer boletes i arrebossar-les amb els fideus de xocolata.
Recordeu que per conservar bé les trufes ja fetes han d'estar al congelador.

Variants i idees

Una amiga meva, en un curs de cuina, li van dir que quedaven molt bones si se li posava un "quico" gran a sobre cada trufa... és possible que el contrast entre dolç i salat sigui fantàstic però un consell, si ho feu, assegureu-vos de posar-lo immediatament abans de menjar-vos-les, que si no queda remollit.
Per la mateixa regla de tres, suposo que també pot quedar bé qualsevol fruita seca salada al damunt.

No ho he provat, però fa temps que em balla pel cap la idea de que si abans de fer la mescla, muntem la nata i després, la barregem amb compte i suaument amb la xocolata fosa, les trufes poden quedar més esponjoses.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada