diumenge, 13 de novembre de 2011

Un PASTÍS DE FORMATGE molt cremós

Una imatge val més que mil paraules!



Ingredients

-   60 gr de mantega 
- 1 cullerada i mitja  de farina  
(Necessitareu una mica més de mantega i farina per untar el motlle)
-  20 galetes maria 
-  3 ous
-   2 terrines de formatge fresc per untar 
-   200 ml de nata líquida 
-  125 gr de sucre 
-   Melmelada de nabius o del què vulgueu però us recomano que tingui un punt àcida (d'aquesta manera s'equilibra amb la dolçor de la massa).

Elaboració

Unteu el motlle de mantega i farina i el deixeu a part.
Per preparar la base tritureu les galetes maria i les barregeu amb la mantega, us anirà millor si abans l’heu fos. Aboqueu la barreja al motlle i amb una cullera la podeu anar escampant i prement fins que quedi ben repartida i sigui prou consistent.  
Per fer la massa del pastís primer heu de separar les clares dels rovells dels ous. Poseu els rovells amb el formatge, la nata i el sucre en un recipient i ho bateu.
A part, heu de muntar les clares dels ous a punt de neu i afegir-li la farina remenant suaument amb una cullera.
Barregeu les dues mescles també amb cullera i amb compte (la idea és que conservi part de l’esponjositat de les clares batudes a punt de neu).  Quan estiguin ben barrejades aboqueu el líquid al motlle i ja el podeu posar al forn (a 175 graus) i el deixeu uns 45 minuts.
Un cop cuit i no massa calent escampeu la melmelada per sobre, després el  guardeu a la nevera i quan estigui fred ja us el podeu menjar.


1 comentari:

  1. L'he acabat de tastar i realment el binomi formatge i mermelada ha estat esplendida. Felicitats Lluna. Un peto ben fort. TOMAS

    ResponElimina