dimecres, 9 de novembre del 2011

Les CROQUETES de la iaia

De debò, és la recepta de la iaia, encara que no ho sigui de la meva...
Una mica elaborada però el resultat és boníssim! Per una bona preparació abans haureu de fer brou de pollastre amb verdures, però amb els ingredients a la mà és molt fàcil, només requereix una mica de temps (sempre ho podeu fer per etapes, en diferents dies) amb l'avantatge de que després tindreu brou per fer una bona sopa! 



Ingredients pel brou

- Paquet preparat de verdures per brou amb pastanaga, porro, api etc. (el trobareu a qualsevol supermercat o verdureria)
- Tres cuixes de pollastre
- Opcional: una mica de carn de vedella (queden més gustoses)
- Sal

Ingredients per les croquetes

- Ous
- Mig potet de foie gras
- Formatge ratllat parmesà (amb un quart de paquet de 60 gr n'hi ha prou)
- Una ceba
- 4/5 cullerades de farina
- Llet (a ull perquè qualli la barreja)
- Pa ratllat
- Oli

Elaboració

Per fer el brou només necessiteu abocar tots els ingredients dins d'una olla plena d'aigua i deixar que es vagi fent (afegint-hi aigua si cal) com a mínim, durant una hora i mitja o dues.

Un cop fet el brou, separeu la carn del pollastre (i de vedella) i la talleu a trossos molt petits amb les estisores. Li afegiu un ou dur, el foie gras i el parmesà i remeneu, que quedi tot ben barrejat.
Talleu la ceba també a trossets petits i la fregiu. Quan la ceba quedi més o menys transparent (no deixeu que se us torri!) aboqueu, dins la mateixa paella, la mescla anterior i comproveu el punt de sal. Aleshores hi afegiu les cullerades de farina i la llet, tot remenant perquè la barreja quedi uniforme. Un cop s'hagi format una pasta homogènia i es desenganxi de la paella, podeu apagar el foc.
Quan la massa estigui més freda, ja podeu anar fent la forma de les croquetes, arrebossar-les amb ou i pa ratllat, i cap a la paella de nou!

5 comentaris:

  1. Les de verdures, boníssimes. L'enhorabona, Lluna!

    ResponElimina
  2. Lluna, tinc una consulta... quantes croquetes surten més o menys? Ja sé que depèn de la mida final de la croqueta, però m'ho sabries dir més o menys???

    Gràcies!

    Mireia (la que menjarà croquetes fins passat festes com no li donis una resposta)

    ResponElimina
  3. Uff, no les vaig comptar però eren moltes... per a que et facis una idea, vam sopar 4 i gairebé van sobrar la meitat. No sé si t'ajuda això, però si te'n sobren sempre les pots congelar... a veure, el proper cop que les faci les comptaré!

    ResponElimina